Favorite lipsticks.

11:03


Okej, pre nego što počnem da pišem o karminima (iz naslova vidite da su oni glavna zvezda ovog posta) odmah da vam kažem da ja nisam nikakav ekspert što se šminke tiče. Ne posedujem milion paleta i kombinujem sto pudera i korektora kad se šminkam. 
Ali zato jako volim karmine (još jedan disklejmer, što bi Ameri rekli : ja sve što se maže na usta zovem karminom). Volim da ih imam u što više boja i nijansi, pa se nekad čak i zaletim i kupim nešto što mi apsolutno ne stoji. 
U ovom postu ću vam pokazati neke od omiljenih. 
Ne nosim ih u skladu sa godišnjim dobima, kod mene je sve dozvoljeno i samo u skladu sa mojim raspoloženjem. 
Ako mi se nosi jarko pink karmin, svejedno mi je što napolju veje sneg. 
Ili ako mi se nosi krvavo crven, nema veze što je napolju plus 40 stepeni.


 • U poslednjih par godina najviše volim mat karmine. Sa njima nema puno posla. Ako ih lepo nanesete, oni se fino osuše i vi možete da krenete u pohod i ne razmišljate o svojim usnama. Možete da pijete, jedete, radite šta hoćete oni se neće pomaći (ako je karmin kvalitetan, naravno). Ja sam jako zadovoljna sa Aurinim Matte karminima. Pristupačni su, boje su lepe i drže se sasvim solidno na usnama. Čitala sam svašta o njima i znam da neke devojke nisu toliko zadovoljne, isuše im se usne, ne traju dovoljno, ali ja nisam imala tih problema. Trenutno dve nijanse koje najčešće koristim su 602 Ring a bell i 611 Time for Selfie. • Ono što najviše koristim i najčešće biram svaki dan su Maybelline Color Drama karmini u olovci. Oni nisu toliko postojani na usnama, ali su zato jako kremasti, lako se nanose i ne morate da se bojite da će vam isušiti usne. Omiljene su mi nijanse 630 Nude Perfection i 310 Berry Much.
 • I poslednji, ali ne i manje bitan je MAC D for Danger. Dok ga nisam kupila, nije mi baš bilo jasno zašto karmin mora biti toliko skup. Sada mi je jasno i mogu reći da vredi svaki dinar. Definitivno se isplati kupiti jedan odličan karmin umesto četiri prosečna, kojima nećete biti ni upola zadovoljni kao ovim. Nijansa je nekako trešnjasta, nije ni previše svetla ni previše tamna. Ostavlja baršunast osećaj na usnama i jakoo dugo traje. Uspela sam da popijem sa njim svašta nešto, isto tako i da pojedem i trebalo mu je minimalno dorade. Koji je vaš omiljeni karmin i zašto?
Je l volite više tečne ili klasične karmine?
Kisses,
M.You Might Also Like

2 коментара

 1. Mogu reci da vise volim klasicne ruzeve, iako imam i tekucih. Tvoj izbor je odlican, imam i ove aura tekuce ruzeve, oni su mi poprilicno dobri i rado ih koristim

  Blog: MagdalenaŠ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I meni su klasicni i dalje najveci favorit! :)

   Delete